Pas på dit hjem mens du er ude

Indbrud og hjemmerøverier er mere udbredt end nogensinde før – men det er udvalget af alarmer på markedet heldigvis også. Der er rigtig mange muligheder for at finde en alarm, der passer til de behov og ønsker I har.

Når en tyv vælger at begå et indbrud er der faktorer, der kan være med til at gøre, at han ikke vælger dit hjem, men i stedet giver op og med en alarm har du allerede taget et rigtig stort skridt i den rigtige retning, der betyder, at den eventuelle belønning ikke opvejer risikoen tyven løber.

Første barriere

Det letteste du kan gøre er at sætte et klistermærke på døre og vinduer, der fortæller, at du har en alarm installeret, der vil gå i gang, hvis nogen prøver at bryde ind. For mange tyve vil det alene være nok til at tænke en ekstra gang inden der bliver begået indbrud.

Det er selvfølgelig ikke en forsikring i sig selv og derfor bør det ikke stå alene i stedet for en rigtig alarm.

Du kan vælge at bruge det som en overgangssikring, hvis du har bestilt en alarm men venter på at få den installeret. Du kan også bruge det som en ekstra forsikring sammen med din alarm, for på den måde at advare tyven om, hvad der sker, hvis han forsøget at bryde ind hos dig.

Du har sikkert set den slags klistermærker i vinduerne på mange hjem og det i sig selv er det man kan se som første barriere, fordi det er det første tyven møder på sin vej ind i dit hjem. Du skal gerne opbygge en række barrierer, der hjælper med at beskytte dig og dit hjem mod indbrud.

Anden barriere

Selve alarmen er den anden barriere. Det handler om at vælge en alarm, der giver mening i forhold til det du ønsker at beskytte. Du skal altså ikke vælge en alarm, der udspyer røg, hvis den skal monteres i dit hjem. Men ønsker du en alarm, der hyler, en, der blinker eller en, der sender signal til vagtcentralen?

Der er mange muligheder og realiteten er, at lyden vil skræmme tyven, men er det en, der har erfaring med alarmer og indbrud, så ved de også, at der går mellem 15 og 30 minutter inden vagtmanden dukker op for at tjekke op på alarmen.

Det giver altså rigelig tid til at bryde inde og snuppe værdierne i huset. Alarmen i sig selv er det, der kan betegnes som anden barriere i værnet mod indbrud og det er den, der sørger for at der bliver skabt opmærksomhed om det, der er ved at ske.

Mindre erfarne tyve bliver stadig skræmt at lyden af en alarm og smutter inden der bliver stjålet noget.

Tredje barriere

Det er her, hvor du virkelig kan gøre en stor forskel. Det handler ikke bare om, hvilket selskab du vælger eller, hvad din alarm siger, hvis den bliver sat i gang, det handler også om, hvor hurtigt der bliver reageret på alarmen – både fra dig, centralen og vagtmanden.

Her kan du vælge den klassiske alarm, hvor der bliver sendt en vagtmand ud til dit hus, efter centralen er blevet alarmeret af din alarm.

Du kan også vælge et mere alternativt program, hvor det er dig selv og dine naboer eller andre udvalgte kontakter, der bliver kontaktet, når alarmen går. Det betyder, at der bliver sendt en SMS ud til din og dine udvalgte kontakter, så I kan tjekke, hvad der foregår og møde op med en lommelygte.

Husk dog altid, at der hverken er din eller vagtmandens opgave at fange tyven, det er op til politiet.